Over de judoschool

De oprichter van de Judoschool is Gerrie Theunissen. Gerrie is vanaf 1978 actief als judoleraar. Tot 1990 was hij met veel succes actief als wedstrijdjudoka. In die periode won hij 7x een nationale titel en vele andere ereprijzen. Vanaf 1990 ligt de focus op het geven van judolessen. Naast het geven van recreatieve lessen aan kinderen uit het basisonderwijs heeft hij ook altijd gewerkt met kinderen uit het speciaal onderwijs (special kids groepen) en volwassenen met een beperking. Deze doelgroep is tot aan vandaag nog steeds een onderdeel van de Judoschool.

Met de wedstrijdjeugd is de club al snel succesvol. In de periode 1990-2000 werkt hij samen met Top judoka Werner Verhoeven. Onder de naam Judoschool Verhoeven/ Theunissen behalen ze vele prijzen. Judoka’s als Ferenc Arts, Christian Kersten, Lesley van Haren en Noud van Hecke behalen de nationale top. De 3 eerst genoemde judoka's komen voor Nederland uit op een Europees kampioenschap. 

In 2000 stopt Verhoeven met judo en gaat verder in de fitnessbranche. Onder de naam Judoschool Theunissen gaat Gerrie verder met het opleiden van wedstrijdjudoka’s en bouwt de Judoschool uit tot een bedrijf met ongeveer 10 vestigingen, 600 leden en 3-4 parttimers in dienst. In 2000 komt judoka Jeroen Mooren opzetten en start tevens het Nijmeegse samenwerkingsverband “Stichting Top Judo Nijmegen”. Samen met collega’s Tom Willemsen en Rene Pouwels bouwt Gerrie STJN uit tot een succesvol platform voor talentvolle judoka's. STJN wint in die periode enkele malen de landstitel voor teams door o.a. het Haarlemse Ken Am Ju te verslaan. 

Vanaf 2000 ontwikkelt Jeroen Mooren zich tot de meest succesvolle leerling van Gerrie. Op zijn erelijst staan o.a. 12 nationale titels, 2x Europees kampioen en goud op de Universiade in 2008. In 2012 coacht Gerrie zijn pupil op de Olympische Spelen te Londen. 

In 2017 heeft de Judoschool actieve judoka’s van 4 tot 60 jaar. Maandelijks zijn er activiteiten voor de jeugdige judoka’s in de vorm van een jeugdcompetitie, judokamp of deelname aan een regionaal toernooi. De al 30 jaar bestaande samenwerking met JV Groesbeek bestaat nog steeds. In januari komen er jaarlijks zo’n 500 judoka’s uit heel Nederland om deel te nemen aan het door de Groesbeekse vereniging en Judoschool Theunissen georganiseerde toernooi.

De doelstelling van Gerrie is in de afgelopen 35 jaar niet gewijzigd. Judo aanbieden aan iedereen die aan deze sport plezier wil beleven!

Direct naar

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste JT en judonieuws?

Nieuws

Inschrijven

Wil jij graag judoën? schrijf je direct in bij Judoschool Theunissen en begin zo snel mogelijk!

Inschrijven

Contact

Heeft u een vraag aan ons? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina en wij reageren zo snel mogelijk!

Contact
Website door Almarrr.nl