Judoschool

Bij Judoschool Theunissen kan iedereen terecht die het leuk vindt de judosport te beoefenen. Kinderen vanaf 4 jaar, 'special kids', tieners, wedstrijdjudoka's en veteranen. 

Het grootste aantal leden bij onze judoschool bestaat uit jongens en meisjes van 4 tot en met 12 jaar. Deze groep kan op bijna elke locatie terecht. Bij de allerjongsten, ook wel tuimeljudo genoemd, leren de kinderen op een spelende manier kennismaken met basisvormen van bewegen zoals rollen, vallen en stoeien. Motorische vaardigheden zoals rennen, kruipen, hinkelen staan ook wekelijks op het programma. 

Daarnaast is er veel aandacht voor discipline, doorzettingsvermogen en sportiviteit. Voor de recreatieve jeugdjudoka organiseren we het gehele jaar door aciviteiten zoals de puntencompetitie ,teamcompetitie, judokamp, extra trainingen, het jaarlijkse Maas en Waal toernooi en het Heuvelland toernooi in Groesbeek.

Visie en missie Judoschool Theunissen

Judo is een sport voor alle leeftijden en alle niveaus. Wij vinden het belangrijk om in ons aanbod betaalbare recreatieve of wedstrijdgerichte lessen aan te bieden voor alle leeftijdsgroepen in hun eigen omgeving. Ook voor kinderen en volwassenen met een beperking. De meeste leden, ongeveer 70 %, trainen recreatief, dat wil zeggen ze staan 1 keer per week op de judomat. Wedstrijdjudo bieden wij aan alle leeftijden, deze judoka’s trainen 2 tot 6 keer per week.

Binnen de recreatieve groepen staat plezier voorop. Van onze leraren verwachten we aanpassingsvermogen en goede didactische kwaliteiten. Daarbij maken we gebruik van een goede methodiek, de leerlijn in de techniek training. Alle leraren maken dezelfde keus voor technieken en benamingen. Voor de recreatieve groep organiseren we jaarlijks leuke evenementen, zoals bijvoorbeeld het judokamp, 2x per jaar examen, diverse toernooien, ouder/kind training, meisjes dag en Ninja Warrior runs.

Onze missie in het wedstrijdjudo is het breed opleiden van onze judoka’s. Rond hun 12e jaar moeten judoka’s werptechnieken kunnen uitvoeren in 4 richtingen, een breed scala aan ne waza (grond) technieken hebben geleerd en fysiek een goede ontwikkeling doorlopen hebben. Een deel van de training bestaat uit Athletic Skills. We beiden de mogelijkheid om te kunnen doorgroeien tot landelijk en internationaal topniveau. Een belangrijke partner daarin is de Judo Bond Nederland.

Recreatief of wedstrijdjudoka, in beide groepen wordt getraind op het ontwikkelen of behouden van de volgende 3 kernwaarden:

  • Respect
  • Samenwerking
  • Inzet

Direct naar

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste JT en judonieuws?

Nieuws

Inschrijven

Wil jij graag judoën? schrijf je direct in bij Judoschool Theunissen en begin zo snel mogelijk!

Inschrijven

Contact

Heeft u een vraag aan ons? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina en wij reageren zo snel mogelijk!

Contact
Website door Almarrr.nl