Judo in de buitenlucht

Beste judoka’s en ouders,

Wij zijn heel blij met de mogelijkheid weer op te kunnen starten! Vanaf maandag 11 mei gaan we beginnen met trainen in de buitenlucht. Kinderen t/m 12 jaar mogen buiten samen sporten maar wel met in acht name van een aantal regels. Ook voor de ouders zijn er een aantal regels. Naast plezier maken met elkaar in een aangepaste judo les, gaan we toewerken naar een examen voor alle kinderen. De lessen zullen er voorlopig wel wat anders uitzien, de omstandigheden zijn natuurlijk niet gelijk aan een judozaal. Bij slecht weer blijven we ook nog wekelijks online lessen aanbieden via Apprentice. In verband met tijdige organisatie voor ouders en onszelf beslissen we de avond van te voren of we de les in de buitenlucht ivm de weersverwachting door laten gaan of dat we in plaats daarvan de online les aanbieden. We blijven het rooster van vrijdag 17 april, met dezelfde tijden, voor online lessen achter de hand houden. Dit rooster voor online lessen wijkt dus af van het rooster voor buitenlessen! We communiceren via onze site voor 21.00 uur wanneer er de volgende dag GEEN ‘buitenles’ wordt gegeven. Judoka’s die op de volgende dag les zouden hebben worden de avond van te voren per mail geïnformeerd. Dus bij geen bericht gaat de ‘buitenles’ door!

Judoka’s van 13 jaar en ouder mogen niet samen sporten met de groep kinderen tot en met 12 jaar. Dit is een strikte regel. Voor deze groep judoka’s van 13 tot en met 18 jaar hebben we een ander programma opgesteld, we organiseren elke week 1x een superleuk bootcamp! Op dinsdag van 19.30-20.30 uur op het grasveld naast de dojo aan de Fagelstraat 1 in Nijmegen. We verwachten kinderen in sportkleding met sportschoenen op het veld. In sommige groepen is het zo dat er een paar kinderen van 13 jaar en ouder niet mee mogen doen met de les van hun eigen groep, zij zijn van harte welkom op de Fagelstraat!

Voor alle kinderen uit de risico groep en kinderen waarvoor het om welke reden dan ook niet mogelijk is de ‘buitenles’ te volgen, bieden we wekelijks een online les aan! Deze les is op donderdagmiddag van 18.00-18.30 uur.

De regels waaraan we ons allemaal moeten houden (onderaan deze mail vernoemd) zijn heel duidelijk, landelijk opgesteld en worden gecontroleerd door toezichthouders vanuit de gemeente. Wij vragen om jullie begrip hiervoor, het is belangrijk dat we met elkaar deze regels naleven.

Let op, de belangrijkste regel die voor alle locaties geldt is dat we verwachten dat kinderen waar mogelijk zoveel mogelijk zelf naar de locatie toe komen en niet eerder dan 5 minuten van te voren aanwezig zijn. Wanneer ouders brengen is het de bedoeling dat kinderen worden afgezet en ouders meteen terug naar huis gaan. We vragen ouders zoveel mogelijk om op de fiets of lopend te komen. Het is niet toegestaan om te blijven kijken. Ook bij het ophalen is het van belang dat ouders meteen met de judoka naar huis gaan en niet bij het sportveld blijven hangen.

Kinderen in de groep tot en met 12 jaar kunnen het best gekleed komen in een lange trainingsbroek, t shirt, judo jas en band en met sportschoenen.

De lestijden wijken  iets af van de lestijd waarop uw kind normaal gesproken les zou krijgen. Dit in verband met harde richtlijnen vanuit de gemeente over brengen en halen van de judoka’s. Elke groep heeft een les van 45 minuten. Tussen elke groep zit een verplicht half uur pauze. Bij elke les is een ouder of begeleider aanwezig, de Corona coördinator, hij of zij begeleidt ons bij het opvangen en ophalen van de judoka’s, dat is voor elke sport verplicht. U herkent de begeleider aan het hesje. Ouders die een keer willen helpen kunnen zich hiervoor opgeven door een mail naar ons te sturen.

Hieronder een overzicht van de diverse alternatieve locaties waar de ‘buitenles’ gegeven wordt:

Normale Dojo vanaf 11 mei

Sportzaal de Slingert/ Wychen grasveld naast de Slingert

Dojo bij de Kion/ Malden sportpark Juliana aan de Broekkant

Dojo Weezenhof grasveld naast de zaal Weezenhof 30-03

Dojo de Klif grasveld naast de Anabellastraat/ Meikersstraat

Dojo Biezenkamp/ Beek Bij voetbalclub BVC, onder voorbehoud

Dojo de Grote Lier/ Molenhoek grasveld “Het Meulenveld” aan de Prinsenweg, onder voorbehoud

Dojo de Windroos grasveld op de Goffert 2 A (nabij hoek Slotemaker de Bruïneweg en 

Steinweglaan)

Selectiejudoka's trainen in Heumen, Hoogenhofseweg 3


NOC*NSF heeft met behulp van 10 sportbonden, waaronder JBN, een protocol opgesteld voor het moment dat de versoepeling maatregelen jeugd ingaan. De belangrijkste regels hebben we voor jullie op een rij gezet.

• blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts; 

• blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten; 

• blijft thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact

• houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar)

• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes

• ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet, toiletgebruik tijdens de buitenlessen is niet mogelijk!

• was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden; • was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie

• vermijd het aanraken van je gezicht

• kom niet eerder dan 5 minuten voor de sportactiviteit naar de locatie en ga na afloop direct naar huis 

• kom alleen naar de sportlocatie wanneer er voor je kind een sportactiviteit gepland staat.

• kom in sportkleding naar de sportlocatie.

• volg altijd de aanwijzingen op van de leraren, zij blijven op 1,5 meter afstand van alle judoka’s

• neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken

• informeer uw kinderen zo goed als mogelijk over de voor hun relevante en begrijpbare regels

Het is niet mogelijk om ter plekke te overleggen of bij te praten met onze judoleraren. Mocht er belangrijke info nodig zijn om over te dragen, vragen wij ouders om vooraf per mail contact met ons hierover op te nemen.

Examens

We willen graag zo mogelijk alle kinderen voor de vakantie nog een aangepast examen afnemen. Wanneer we meer weten over de mogelijkheden volgt info via mail. Probeer de kinderen de komende weken zo vaak mogelijk mee te laten doen!

We zijn blij dat we deze mogelijkheid kunnen bieden en realiseren ons dat op deze manier les geven aanpassing van ons allemaal vraagt. Wij hopen op jullie begrip en dat dit een eerste stap zal zijn op weg naar de lessen zoals jullie van ons zijn gewend. Wij wensen jullie veel plezier met deze buitenlessen en zodra het mogelijk is vervolgen we de lessen in de zaal.


Website door Siteraise